Wędzarnictwo i wędzarnie.

Zaczęty przez Davidk1, 2023-01-19 | 20:56:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

tomekz

Wtedy będą mało  chrupkie a nawet gumowate.

Kładziemy  na zimna  patelnię by słonina nie dostała  szoku termicznego ,bo wtedy nie wszystka równo sie  wytopi. 
do tego
  ważne  jest   nie  mieszać  , ponieważ  podczas mieszania uwalnia się woda, a  to   może  przyczynić
 się , że skwarki będą gumowate  . wystarczy lekko  poruszać patelnią .

KrisssK

Cytat: tomekz w 2024-11-24 | 16:28:24 ważne  jest   nie  mieszać  , ponieważ  podczas mieszania uwalnia się woda, a  to   może  przyczynić
 się , że skwarki będą gumowate
Następnym razem opier...ę tego gnojka Thermomixa :)