Kornikowo - Forum stolarskie
Płyty meblowe/stolarskie/itd => Blaty kuchenne => Wątek zaczęty przez: Daraas w 2021-06-28 | 13:50:35
-
Cześć.
Staję przed ogarnięciem kuchni i musimy dobrać blat kuchenny. Wstępnie padł wybór na ikeowskie blaty o szerokości 63,5cm https://www.ikea.com/pl/pl/p/saeljan-blat-imit-debu-laminat-80439209/. Niestety mamy taką kuchnię, że jeden blat musi mieć 264 cm długości a w niebieskim sklepie są blaty max 246 cm...
Nie bardzo jest jak połączyć te blaty w narożnikach i zastanawiam się czy jest gdzieś jakaś alternatywa. Czy w ogóle ktoś produkuje coś podobnego (niekoniecznie fornirowane, może nawet lepiej laminowane) właśnie w szerokości 63,5 cm ?
-
Napewno są na 920 z egger. Długość 4100
Piotr.
-
Jak to zwykły wiór to krono też ma takie szerokości w ofercie. Mam taki u siebie.
Długość 4100
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210628/4a8199029746886f33584d839de27a1b.jpg)
-
Kazda firma ma szerokie w ofercie. Niektore 900 a inne 1200. Tylko niezly kawal blatu zostaje
-
To którego producenta byście polecili? Najchętniej taki blat bym brał żeby jak najmniej odpadu było.... Blat 130cm szerokości to bez sensu bo prawie połowa w odpad... Widziałem jakieś 80cm, 82cm...
-
A to niech się zawodowcy wypowiedzą :)
Ja wziąłem taki bo żonie dekor pasował a mi szerokość. Od roku użytkujemy i nic się z nim nie dzieje.
-
Jak dla mnie, egger
Piotr.
-
Montowałem różnych producentów blatów i podzielam zdanie Piotra. Eggert jest najtrwalszy. Nawet mam testy ekstremalne bo mam trochę w warsztacie półek i blatów z resztek i te z eggera najmniej się rysują.