Płyty meblowe/stolarskie/itd > Blaty kuchenne

Blat kompaktowy kronospam

<< < (2/3) > >>

Grz3sztof:
Kupiłem mufy, którymi mogę skręci ten blat, tylko zastanawiam się czy, aby na pewno jest, to dobre rozwiązanie, skoro go wygięło, to znaczy, że powstały jakieś naprężenia, a więc idąc dalej, to pytanie, czy te mufy wytrzymają i czy np blat nie pęknie lub z czasem mufy puszcza….

Pistolet:
Na dole pełny wieniec, na górze folia to pewnie łapał powietrze po transporcie (zmiana temperatur i wilgotności). Nie miałem takiego wygięcia, więc trudno mi doradzić. My przed montażem kładziemy na kilku kobyłkach (nigdy na dwóch) lub w ostateczności na podłodze na kilku paskach z płyty, żeby złapał "temperaturę pokojową". Jak robisz pełne wieńce to nie zapomnij o dystansach pod blatem na dylatację.
Dobrze byłoby go wyprostować przed montażem. Może kronospan coś poradzi, może jakaś prasa?. Jak chcesz go prostować na szafkach to zamiast muf chyba lepsze będą te "keep nut" z tematu o podwieszanych zlewach.

Grz3sztof:
No tak naprawdę blat leżał całą powierzchnią na szafkach prócz tego jednego kawałka nawisu …
Może mam możliwość zawiezienia go na prasę, tylko pytanie czy to coś da a czy nie zaszkodzi .
O tej dylatacji, to masz na myśli żeby ja dać na czas prostowania mufami ? Bo w projekcie nie zakładałem żadnej szczeliny

Grz3sztof:
Tył wyspy gdzie jest nawis

Grz3sztof:
Przód wyspy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej