jakbym przy robieniu deski do krojenia miał patrzeć na pory, słoje, przyrosty naturalne, kolorystykę itp to chyba pół roku bym szukał odpowiedniego materiału
![UĹmiech :)](https://kornikowo.pl/Smileys/default/smiley.gif)
Pamiętajcie że to jest deska do krojenia, do używania, po której kroi się i sieka nożem, czy w te rysy nie wnikają resztki ?
Wybierając materiał na deskę zwracam uwagę na gatunek drewna i walory estetyczne, jak będzie wyglądała, czy słoje podkreślą jej wygląd, czy zastosowanie dwóch gatunków da pożądany efekt wizualny i kolorystyczny.
Deskę trzeba dobrze zabezpieczyć olejem i co jakiś czas ją odświeżać i resztki im nie straszne
![UĹmiech :)](https://kornikowo.pl/Smileys/default/smiley.gif)
Wiele osób nie stosuje żadnych olejów tylko zostawia surowe drewno, sól i soki z mięs co nie którzy uważają za resztki też konserwują w naturalny sposób deski do krojenia.