HydePark - to co podziemie kocha najbardziej ! > Hobby

Domowe zdrowe jadło

<< < (3/85) > >>

tedeski:

--- Cytat: Puzii w 2018-09-03 | 21:58:35 ---@tedeski daj linka do tego ustrojstwa, brzmi ciekawie.
--- Koniec cytatu ---

Mam konkretnie ten model: https://www.crockpot.pl/wolnowary/213-wolnowar-crock-pot-47l-czarny-sccprc507b-050-5060134335725.html - w mediaexpert był nawet taniej, jakieś 360pln

Gdybym miał kupować jeszcze raz, to trochę droższy model z misą żaroodporną, w której można od razu podsmażać - nie miał bym patelni do mycia ;) Zerknij na przepisy na stronie crockpota, to mniej-więcej zobaczysz zakres możliwości. To bardzo proste urządzenie (lubię prostotę) - grzeje do 100 stopni i utrzymuje temperaturę. Można ustawić poziom High lub Low i czas gotowania, tyle. Reszta to kwestia składników, pomysłu i przypraw. Niedawno wrzuciłem kawał 1kg karkówki (najpierw obsmażonej lekko z każdej strony, z każdym mięsem tak trzeba) zalałem piwem na miodzie gryczanym, wrzucilem jakieś ziele angielskie, liść laurowy, zostawiłem na 6h, wyszło rewelacyjnie.

jaworek:
Tak mi smaka na noc zrobić... >:(
Czasem robię domową chałwę.
Różni się od sklepowej tym , że jest 100%. Poczytajcie na opakowaniach ile % sezamu ma fabryczna :D :D :D , nie mówiąc o chemikaliach.
Inna jakość i smak według własnych upodobań i doświadczeń a roboty 15 minut ;D

Puzii:
No wygląda to ciekawie, trzeba doczytać i  przemyśleć temat.
djaworek, moja mam robi chałwę, ja robiłem blok czekoladowy - smak dzieciństwa, co starsi pamiętają ;)

tedeski:
Żeby nie być gołosłownym. Obiad na 2 dni w 15 minut (z zegarkiem w ręku) na posiekanie składników i podsmażenie mięsa. Teraz sobie 8 godzin będzie bezobsługowo pyrkać - przed pracą wstawiłem, po pracy zjemy :)
Wołowina gulaszowa, boczek, kiełbasa, pieczarki, marchew, papryka, cebula. Na dole podlane czerwonym winem, zalane przecierem pomidorowym.

Puzii:
Włączasz i cały czas pyka, czy ustawisz  o której ma się załączyć i dopiero wtedy? W takiej temp. rozumiem, że potrzeba więcej czasu aż mięcho dojdzie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej