Autor Wątek: Ostrzenie  (Przeczytany 3869 razy)

Offline leyt

  • Nowy użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 10
Odp: Ostrzenie
« Odpowiedź #30 dnia: 2021-07-01 | 14:51:29 »
@AIl dziękuje ale na forum nożowym jest kilkunastu kolegów którzy ze swoja wiedzą mogli by pisać podręczniki dla technologów. Ja się jedynie dzielę tym co sam wiem i co sam zaobserwowałem. Zdecydowanie polecam pas płócienny z pasta diamentową (lub dżinsowy) i czysty pas skórzany ( tutaj tez można by rozprawkę napisać o jakości skóry) ale nie popadajmy w paranoje :-) Stalki były popularne i się sprawdzały ale problemem jest umiejętność korzystania ze stalki i pamięć mięśniowa. Skoro kolega RadekJ pyta o kąty ostrzenia podejrzewam że utrzymanie właściwego kąta na stalce będzie problematyczne.

@RadekJ wejdź na forum knives.pl i zadaj pytanie, chłopaki na pewno cos Ci doradzą. Ja nie będę Ci polecał czegoś czego nie używam, a polecić mogę jedynie coś co przekracza wartość noża a to już jest bezsensu.