Techniki stolarskie - ABC pracy z drewnem > Jak to zrobić?

Szlifowanie blatu

(1/6) > >>

Waćpan:
Dzień dobry wszystkim!

Na kuchennym blacie dębowym (olejowanym) porobiły się brzydkie plamy. Do tego obok zlewu zrobił się czarny, nie wiem jak głęboko to sięga. Chciałem zebrać z wierzchu warstwę drewna szlifierką i polakierować, ale nie wiem ile tego drewna trzeba zebrać. Na oko kilka milimetrów na pewno. Czy da się to zrobić ręczną szlifierką? A jeśli tak - mimośrodową czy lepiej taśmową?

Chaos:
szlifierką nie zbierzesz "kilka milimetrów", można taśmową pomęczyć ale ja osobiście tego nie widzę. Spróbuj mimośrodem pojeździć i zobaczysz jaki efekt.

Matgregor:
Wrzuć fotę calego blatu

Waćpan:
Czyli co zostaje? Blat na straty?

Poniżej fotka najbardziej problematycznego miejsca - tego przy zlewie.

r2d2:
z elektronarzędzi to frezarka albo strug elektryczny, ew momośrodem z bardzo niską gradacją - ale małym talerzem možesz zniszczyć płaszczyznę

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej