Techniki stolarskie - ABC pracy z drewnem > Jak to zrobić?
Szlifowanie blatu
Waćpan:
Dzień dobry wszystkim!
Na kuchennym blacie dębowym (olejowanym) porobiły się brzydkie plamy. Do tego obok zlewu zrobił się czarny, nie wiem jak głęboko to sięga. Chciałem zebrać z wierzchu warstwę drewna szlifierką i polakierować, ale nie wiem ile tego drewna trzeba zebrać. Na oko kilka milimetrów na pewno. Czy da się to zrobić ręczną szlifierką? A jeśli tak - mimośrodową czy lepiej taśmową?
Chaos:
szlifierką nie zbierzesz "kilka milimetrów", można taśmową pomęczyć ale ja osobiście tego nie widzę. Spróbuj mimośrodem pojeździć i zobaczysz jaki efekt.
Matgregor:
Wrzuć fotę calego blatu
Waćpan:
Czyli co zostaje? Blat na straty?
Poniżej fotka najbardziej problematycznego miejsca - tego przy zlewie.
r2d2:
z elektronarzędzi to frezarka albo strug elektryczny, ew momośrodem z bardzo niską gradacją - ale małym talerzem možesz zniszczyć płaszczyznę
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej