Autor Wątek: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja  (Przeczytany 3003 razy)

Online kwita

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2065
  • Jakby kto pytał, herb województwa dolnośląskiego
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #15 dnia: 2018-08-23 | 21:47:03 »
Co do wyrzynarki, miałbym chyba problem :). Najbardziej zależałoby mi na pionie cięcia. Ponoć na Triona narzekali płyciarze, że za duża moc, że wyrywa... Carvex ma niby miękki start

Online fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 6971
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #16 dnia: 2018-08-23 | 21:48:35 »
@Bladepoland No na górkę to nie mam ;D
Ostatnio deficyt bo obkupili się u mnie i posucha na skrzynki :(
Trzeba czekać :)

A tu jeszcze cyklon odsłona 2 :)

https://www.festoolproducts.com/festool-204083-ct-cyclone-dust-collection-pre-separator.html

Online kwita

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2065
  • Jakby kto pytał, herb województwa dolnośląskiego
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #17 dnia: 2018-08-23 | 21:53:17 »
Nie aż takie drogie :)

Co do odkurzacza, taka ciekawostka
https://www.festool.pl/akcesoria/202097---ct-f-btm-set

ale to jak kupię kiedyś CTL 26 :)

Offline Bladepoland

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 1023
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #18 dnia: 2018-08-23 | 21:56:39 »
Co do wyrzynarki, miałbym chyba problem :). Najbardziej zależałoby mi na pionie cięcia. Ponoć na Triona narzekali płyciarze, że za duża moc, że wyrywa... Carvex ma niby miękki start

No carvex fajnie startuje. Jak masz na automacie ustawione to startuje wolno,a potemzapi***ziela. Pion trzyma. Dylemat miałem i dlatego pytałem na forum. Życie zadecydowało trochę za mnie, bo z dostępnością jest słabo :).

@Bladepoland No na górkę to nie mam ;D
Ostatnio deficyt bo obkupili się u mnie i posucha na skrzynki :(
Trzeba czekać :)

W takim razie nie piszę priva i czekam na info bo mi potrzeby rosną ;).

Online fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 6971
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #19 dnia: 2018-08-23 | 22:00:05 »
Kwita tą ciekawostkę wymyślili do zagłębiarki na acu. No bo odkurzacz sam nie ruszy bez kabla od zagłębiarki :)

Bladepoland będę o Tobie pamiętał :)

Online kwita

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2065
  • Jakby kto pytał, herb województwa dolnośląskiego
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #20 dnia: 2018-08-23 | 22:06:08 »
Nie wiem od jakiego czasu, ale w modelu CTL 26 jest już nawet miejsce na moduł aby to wkręcić a drugą część zakładasz na wąż

Online fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 6971
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #21 dnia: 2018-09-13 | 10:20:34 »
Bladepoland, oglądałem w sklepie nawet Twoją wyrzynarkę i Triona :)

Fyme, trza takie zrobić :) znaczy się rób już projekt ;D

Pewnie kolejna pozycja na liście. I tak z ciekawości którą byś wybrał ? :).
No i kolega @fyme, faktycznie już pewno duma nad projektem cyklonu a'la festool i za dwa trzy dni bedzie projekt w sketchupie :).
A jakby takie coś zabudował w systainerze?

Offline KolA

  • Administrator
  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2798
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #22 dnia: 2018-09-13 | 11:08:16 »
A jakby takie coś zabudował w systainerze?

Jakby zabudował to by miał ;)
POPIERAM LGBT
Liquor, Guns, Bacon & Tits

Online fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 6971
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #23 dnia: 2018-09-13 | 11:08:50 »
No to będę miał

Offline DaKa

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2515
  • Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga;
    • DAKA GARAGE
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #24 dnia: 2018-09-13 | 11:16:33 »
Co do odkurzacza, taka ciekawostka
https://www.festool.pl/akcesoria/202097---ct-f-btm-set
Rober Sneker ostatnio coś takiego pokazywał na filmiku

Offline Jakacor

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 1088
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #25 dnia: 2018-09-13 | 15:08:44 »
Fyme, tu masz na bazie kwadratu - lepiej bedzie pasowal do systeinera

Online fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 6971
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #26 dnia: 2018-09-13 | 16:08:38 »
O widzisz. Dzięki wielkie :)

Offline Jakacor

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 1088
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #27 dnia: 2018-09-13 | 21:11:35 »
O widzisz. Dzięki wielkie :)
Tylko fotorelacje zrob bo tez mam w planach podobne pojemnik z cyklonem:)

Online fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 6971
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #28 dnia: 2018-09-13 | 21:12:10 »
Czekam na skrzynki od Mareczka i będę myślał :)

Online Fiodor45 - Dobroczyńca 2019r.

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 516
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #29 dnia: 2018-09-13 | 21:48:01 »
Pogratulować zakupu ,mam stary i nowy model rura w oplocie na plus,myślałem że jak zacznę szurać po betonie to będzie się strzępić ale jak do tej pory jest ok. używam pół roku.Przy nowym worku dobrze jest złapać trochę wióra,trocin bo przy samym pyle odkurzacz dostaje po du..e i nie zawsze da się go zapełnić w całości ,a worki tanie nie są.
Jeśli ja komuś ,to może ktoś kiedyś....mnie (to nie jest to o czym myśli Obi żeby nie było)