Autor Wątek: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja  (Przeczytany 3472 razy)

Offline kwita

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2369
  • Jakby kto pytał, herb województwa dolnośląskiego
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #90 dnia: 2019-11-24 | 12:29:55 »
Jakiś czas temu zebrałem się :) w sobie, zakupiłem wsyp andrychowski i na wzór oryginalnego worka zleciłem :) uszycie takiego.
Jako zamykanie, zamiast zamka, który być może by się zacinał zastosowałem zwykły grzbiet do bindowania kartek (zakupiony w sklepie z artykułami biurowymi)
Koniec worka jest zawijany (jak worki żeglarskie) na dwa lub 2 razy i zaciągnięty grzbiet z tworzywa...
Do worka przykleiłem klejem na gorąco tekturę z oryginalnego worka (po użyciu).

Tak powstał worek wielorazowego uzytku :)

Online microb1987

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 1173
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #91 dnia: 2019-11-24 | 12:33:11 »
Kolejny co fs poprawia .
Gdzie kupić taki materiał? Może do mojego stanleya bym ogarnął, zanim się na fs zdecyduje (czyt. zarobię ).

Offline kwita

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2369
  • Jakby kto pytał, herb województwa dolnośląskiego
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #92 dnia: 2019-11-24 | 12:37:52 »
Nabyłem drogą kupna z allegro :)

...czy poprawiam? Po prostu odkurzam warsztat, frezuję a później wysypuję do kubła. I znowu worek pusty :)

Online fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 7557
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #93 dnia: 2019-11-24 | 12:41:57 »
Mam, polecam :)
Kwita mi podarował :)

Online M.ChObi

  • Moderator Globalny
  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 3807
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #94 dnia: 2019-11-24 | 13:03:53 »
Tak powstał worek wielorazowego uzytku


' Festool go nienawidzi , znalazł jeden prosty trick by zaoszczędzić .............  " :D

Ja się cieszę że mi cyklon wystarcza bo chęci do zrobienia takich worków w makicie już dawno umarły :D

..czy poprawiam? Po prostu odkurzam warsztat, frezuję a później wysypuję do kubła. I znowu worek pusty

Raz na ruski rok dobrze by go było wywalić na lewą stronę i przedmuchać coby był w worku nie zmniejszył siły ssania .
Nie jestem jak Fyme , ja nie spamuję , piszę tylko małowartościowe posty w znacznych ilościach .

Offline kwita

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2369
  • Jakby kto pytał, herb województwa dolnośląskiego
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #95 dnia: 2019-11-24 | 13:09:35 »
Trzeba pamiętać aby zrobić to przed kąpielą  ;D ;D ;D

Online M.ChObi

  • Moderator Globalny
  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 3807
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #96 dnia: 2019-11-24 | 13:32:01 »
Trzeba pamiętać aby zrobić to przed kąpielą  ;D ;D


Nie jestem jak Fyme , ja nie spamuję , piszę tylko małowartościowe posty w znacznych ilościach .

Offline KolA

  • Administrator
  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 3311
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #97 dnia: 2019-11-24 | 14:16:16 »
Stosuję taki worek już któryś rok. Również ktoś z korników polecił. Sprawdza się bardzo dobrze. U mnie tylko szwankuje ekspres i kiedyś przerobię na takie zamykanie jak Ty masz
POPIERAM LGBT
Liquor, Guns, Bacon & Tits

Offline istolarstwo

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 4456
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #98 dnia: 2019-11-24 | 14:18:25 »
W makicie mam suwak. W fs narazie rozciąłem worek na dole i zamknąłem przy pomocy rurki i kanału elektrycznego.


Piotr

Offline kwita

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2369
  • Jakby kto pytał, herb województwa dolnośląskiego
Odp: Odkurzacz Festool CTL MIDI - krótka recenzja
« Odpowiedź #99 dnia: 2019-11-24 | 14:29:21 »
https://allegro.pl/oferta/klipsy-klipy-spinacze-biurowe-do-papieru-51mm-12sz-5714548702

Widziałem gdzieś nawet takie rozwiązanie tylko że tworzywo ma to do siebie, że nie rdzewieje ;D