Kornikowo

Narzędzia elektryczne mobilne => Odkurzacze / Odciągi mobilne małe / Cyklony => Wątek zaczęty przez: Qiub w 2018-08-14 | 22:03:10

Tytuł: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Qiub w 2018-08-14 | 22:03:10
Witajcie towarzysze forumowi !!!

Przez tych okrutnych nicponi został rzucony na mnie urok szatański i niestety do końca tygodnia moce swe straciłem. Zatem wybaczyć musicie mój brak smaczku i finezji w mej recenzji...
No ale ja nie o tym...


Tak więc moje słitaśne towarzysze nie chcąc być posądzony o brak umiejętności w posługiwaniu się sprzętem innych firm niż festool postawiłem kupić sprzęt którego wartość będzie odpowiadała wartości średnio używanej tarczy do zagłębiarki używanej przez szatana.

W ciemnym tunelu pojawiło się światełko anielskiej nadziei gdy archaniołowie z 7 chóru znani jako FunBox sprzedali za kilka anielskich dukatów z anielskiej aukcji odkurzacz od Stwórcy znanego jako Lavor a w modelu 20 S

7 chór Archaniołów się spisał bo przesyłka od najwyższego przyszła w gustownym kartonie wraz z innymi zamówionymi anielskimi 1000 letnimi artefaktami!
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211121-626660.jpeg)
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211121-6272423.jpeg)

Jako że sam twórca przehandlował ten sprzęt podczas pokera pudełko jak widać nosi ślady przestawiania z kąta do kąta przez aniołów magazynierów! Ale oczywiście nie mam pretensji o to ponieważ Archaniołowie z 7 chóru przekazali tak cenną informację przekazem myśli! Tak więc spodziewałem się ze towar z nieba przyjdzie w obskurnym szatańskim wydaniu ... a jednak pomyliłem się.
Za to Archaniołom z 7 chóru znanego także jako FunBox należą się gromkie brawa i modlitwa w intencji ich długiej współpracy ze zwykłymi śmiertelnikami.

Odkurzacz jest mały i wywrotny z uwagi na jego małą wagę. Posiada kółeczka doczepiane które i dobrze wyglądają i dobrze działają a tego nawet ja niegdyś grzesznik się nie spodziewałem.
Odkurzacz także ma dobrze wykonany kosz na zagarnięty przez anielski silnik nasz urobek lub szatański bród !

(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211046-6222373.jpeg)

Choć sam odkurzacz w plastikowej formie nie wydaje się budzić zaufania - powinien! Plastiki tworzone przez Italiańskich aniołów są skrojone na miarę dobrze skrojonego garnituru od Archanioła Armaniego. O dziwo samo urządzenie może spodobać się wyznawcom bożka Diłolta, ponieważ kolorystycznie się zgrywa z tych ich zakrętarkami.

Anielski sprzęt wciągający demony i przeklętników nie ma gniazda 230V na dodatkowy sprzęt! Niestety nie ! Ma za to lekko pracujący przełącznik w dobrej a jednocześnie na tyle miękkiej osłonie aby w rękawicach chroniących przed złem nim operować.
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211122-628981.jpeg)
Ma także giętki przewód zasilający w dobrej osłonie gdzie boska moc przebiega aby moc wzbudzić w nim życie!


Niestety sam stwórca dał krótki przewód do samego niebiańskiego odkurzacza. 2 metrów nie osiąga ale jest dobrze wykonany i zło nie powinno nam uciekać. W zestawie są także 2 rury proste aby przedłużyć nam zasięg kropidła! A także 2 ssawki z czego jedna szczelinowa a druga nazwijmy ją szeroką ssawka do betonu, trawy, chodnika, dywanu i wszystkiego co płaskie. W drugiej ssawce przyznać muszę że i sam stwórca maczał palce ponieważ jest ona wykonana solidnie oraz gustownie. Poziom zadowolenia wykonaniem jest w na poziomie 60% boskiego sprzętu od FS a więc jak na moje wymagające oczekiwania to dość dobrze i za to można pochwalić stwórce Lavora!
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211046-6231564.jpeg)


Anielski sprzęt posiada prosty ale dość skuteczny filtr a dokładnie dwa.

Pierwszy piankowy zbierający cześć diabelskich cząstek
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211047-6241805.jpeg)

A drugi wstępny filtr z anielskich materiałów syntetycznych a zakończony gumka aby szybko i w miarę czysto zdjąć brud piekielny.
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211120-625926.jpeg)



Prędkość oczyszczania zła jest średnia ale powinna zadowolić największych heretyków!
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211122-62922.jpeg)
Pył piekielny został wchłonięty przez anielski sprzęt w ciągu dosłownie 20 sekund. Oczywiście nie licząc większych kawałków.

Odkurzacz jak widać spełnia swoją role wyśmienicie.
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211044-61038.jpeg)


Jak widać anielski worek separujący doskonale spełnia swoje zadanie!
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211150-6312309.jpeg)

A i w zbiorniku pełno zła które łatwo przesypać do kotła piekielnego.
Po przesypaniu do kotła piekielnego tak to wygląda
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211045-621718.jpeg)


Największym a najbardziej nieoczekiwanym zdarzeniem był brak wyrzucania piekielnego pyłu z odkurzacza!!! Zupełnie moją nowa nawrócona osobę Qiub'a teraz w wersji 2 1/3 zaskoczył brak szatańskiego pyłu
(https://kornikowo.pl/gallery/0/6-140818211150-6301192.jpeg)

Tak właśnie wyglądał wylot odkurzacza po pół godzinnej zabawie w odkurzanie betonu w warsztacie, gdzie występował pył, wióry, resztki ziemi spod bucików a i może kilka pająków szatanów

Tym optymistycznym akcentem kończę dzisiejszy wykład o tej dziwnym a jakże zaskakującym urządzeniu i niebawem podzielę się z Wami moje słitaśne chłopaki  :-*  :-*  :-*  :-*  jak się sprawuję w pracy przy maszynach oraz skupię się bardziej na jego wadach.

Całusków moc moje Wy Aniołki  :-*  :-*  :-*
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: istolarstwo w 2018-08-14 | 22:10:26
qr*a, tego się nie da czytać.


Pozdrawiam, Piotr

Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: VelYoda w 2018-08-14 | 22:24:09
Cóż. Powiem tak. Jakis walor folklorystyczny ta recenzja ma. Napisane w stulu  lekko barokowym, czyli przerost formy nad treścią. W stylu pisarskim można doszukać się pewnych wpływów zaczerpnietych z "Bajek robotów" Lema. Jednakże autor robi to w sposób bardzo nieudolny, co może odstręczać od czytania po kilku akapitach.
Reasumując.
Czyta sie cięźko. Efektem jest psychiczne zmęczenie zniechęcajace do czytania ciagu dalszego.
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: istolarstwo w 2018-08-14 | 22:26:46
Przecież to napisałem.emoji16emoji6

Pozdrawiam, Piotr

Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Qiub w 2018-08-14 | 22:30:19
Wiecej pokory bracia! Wiecej pokory!!!!!
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Mery w 2018-08-14 | 22:41:08
a ja przeczytałem wszystko więc się da przeczytać ;D
inna rzecz że prócz tego że kolorystycznie pasuje do diłolta to nic już nie zrozumiałem :(
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Wojtek Ś w 2018-08-14 | 22:50:04
Ja oddalem się lekturze lub inaczej zwanej tutaj recenzji i przeczytałem wszystko, mimo że musiałem często wracać żeby zrozumieć sens  ;D Q proszę Cię jako użyszkodnika, wróć do przyjmowania leków iwiecej się nie wygłupiaj  ;D ;D ;D to nie kac że sam przejdzie!!! Skoro jakiś panoramiks przepisał Ci kiedyś jakieś globulki to przyjmuj je regularnie  ;) ;) ;) wracaj prędko do świata żywych - swojego swiata  8)
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Qiub w 2018-08-14 | 22:58:20
Tkwie w mocnym postanowieniu! Do konca tygodnia zanim mnie szatan opeta jestem w objechach aniolow!
Szatan mnie opeta dnia siodmego po godzinie 23:59

Ale do tego czasu cierpiec musicie!
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: istolarstwo w 2018-08-14 | 23:00:04
Ale czemu inni też mają cierpieć?

Pozdrawiam, Piotr

Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Qiub w 2018-08-14 | 23:26:11
slodkosc wiele ma postaci
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: clhseba w 2018-08-14 | 23:31:02
A tak poważ nie to bardzo podobny do odkurzacza parsida
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: kwita w 2018-08-15 | 08:22:21
Przeczytałem całe do końca, zajęło mi to trochę czasu...to tak jak czytanie książki "Atlas chmur"... czytasz i co jakiś czas wracasz do poprzedniego wątku, pełno w niej retrospekcji ;D

Q, jakiego translatora używasz? Redemptorystów czy Jehowy  ;D ;D ;D ?
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: VelYoda w 2018-08-15 | 08:35:30
Clhseba,
Zgłosiłem twojego posta. Bardzo źle się to czyta bez przecinków. I kropki nie ma ma końcu zdania.
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Acar w 2018-08-15 | 14:32:25
Klnie źle. Nie klnie też źle. Jak z babami normalnie.
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Qiub w 2018-08-15 | 14:52:31
modle sie aby zostalo Wam wybaczone. jednak sila wyzsza podpowiada ze nie opusci mnie do dnia 7mego.
niestety probowalem... niebudalo sie wyrwac z uscisku prawilnosci.

ale coraz bardziej podoba mi sie to. zmieniam sie na lepsze... a moze poprosze zeby najczystsze sily anielskie pochwycily mnie dluzej w objecia i prowadzily przez ten tunel ku swiatlosci

pozdrawiam duszyczki zblakane rowiez i ciebie czlowieku na Y. Y wybaczylem twoje niegodne ciebie zachowania. niech jarmuz bedzie z toba i sojowe latte.


buziaczkow moc   :-*
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Puzii w 2018-08-15 | 18:18:55
Kilka dni urlopu i co tu się porobiło! Zostawić was samych... Ech hhh. Coście  uczynili Quibowi, no co? Strach zaglądać na forum..

Tapatalknięte z drogi

Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: marcin6391 w 2018-08-15 | 19:56:29
sfochował się  ;D
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: KolA w 2018-08-15 | 20:49:24
Popsuli Qiuba!
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: M.ChObi w 2018-08-15 | 21:53:42
Popsuli Qiuba!

Ja się boję że się po niedzieli nareperuje  ;)
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: orb w 2018-08-16 | 15:09:42
Recenzja 10/10, niczym dobra reklama w tv. Patrzysz, patrzysz i nic nie rozumiesz.
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: kerry w 2018-08-16 | 15:18:14
Telezakupy Mango proszą o kontakt. ;)
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: clhseba w 2018-08-16 | 16:09:36
sfochował się 
Popsuli Qiuba!
Telezakupy Mango proszą o kontakt.


te posty zostają
ja napisałem że konstrukcja jest bliźniaczo podobna do odkurzacza z lidla to mój post został usunięty
  gdzie mogę skargę złożyć ?  ;)
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: krzyś48 w 2018-08-16 | 16:57:21
A tak poważ nie to bardzo podobny do odkurzacza parsida
mój post został usunięty
gdzie mogę skargę złożyć ? 
Ale ze co ??? ;D
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Puzii w 2018-08-16 | 19:34:09
gdzie mogę skargę złożyć ?
Może do Y..? :D i nie chodzi o Yodę
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: M.ChObi w 2018-08-16 | 19:34:47
te posty zostają
ja napisałem że konstrukcja jest bliźniaczo podobna do odkurzacza z lidla to mój post został usunięty
  gdzie mogę skargę złożyć ?  ;)


??
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: VelYoda w 2018-08-16 | 19:38:11
Co ja, co ja?
Tyle błędów stylistycznych i gramatycznych w jednym zdaniu było, a ile powtórzeń ...
  ;)
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: M.ChObi w 2018-08-16 | 19:49:30
Co ja, co ja?
Tyle błędów stylistycznych i gramatycznych w jednym zdaniu było, a ile powtórzeń ...
A chodzi o te k same to sorki ale to trzeba było
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Qiub w 2019-06-18 | 08:30:24
Wpis ponownie o gównianym odkurzaczy firmy flavor od funboxa z wyprzedaży!

Od prawie roku go katuje regularnie i pisze to z ciężkim sercem którego nie mam... mogę go polecić!!!!!!!
Plusy
1. Worki filtracyjne za kilka złociszy. Na jednym jechałem pół roku i byłby dalej gdyby nie użycie odkurzacza jako odciągu podczas malowania pistoletem lakierniczym. Nowy worek założony i gro muzyka.
2. Sprawnie usuwa syf, pył, wióry, błoto i wodę ( jak pisałem że go katuje... to go katuje ;D )
3. W tej cenie ciężko by było coś wyszukać.
4. Po prawie roku u mnie jeszcze nic się w nim nie zepsuło. Musze przyznać że nawet ja się tego nie spodziewałem.
5. Grama pyłu nie puszczał nigdy. Niebywały plus dla niego

Minusy
1. Przewód... jednak zdecydowanie za mało. Tak z 2~3m więcej i było by cycuś malina. Przewód można wymienić bez większych problemów i pewnie to uczynię.
2. Gniazdo zasilania pod urządzenia zewnętrzne!  Oczywiście kupując go wiedziałem o tym i nie mogę mieć o to pretensji. Jednak model uważam za udany i myślę że gdyby dać tam gniazdo to była by rewelka.
3. Jest mały ...  pojemnik jest mały. Tak naprawdę gdyby tylko miał z 25cm wysokości więcej zmieściło by się więcej odpadów. Ale z drugiej strony teraz jest bardziej poręczny.
4. Mogli dać z 2m rury odciągowej więcej.



Jako ten który wychwala górną półkę i śmieje się z parkinsonów i innego gówna, po prawie roku stwierdzam że to były zaje**ście wydane pieniądze. Mogę go polecić i nie obawiać się ze się w nim coś spi***oli zaraz po zakupie.

Kilkadziesiąt razy robił ze mną na budowach przy odwiertach i bruzdowaniu przez 8 godzin jak spi***olił się starmix.
Uruchamiałem go do piły formatowej specjalnie tak żeby go pył z drewna zajechał... nic...
Chodził z frezarkami, strugarką i o dziwo DW733 a tym bardziej A3-41 go nie zapchał! Oczywiście nie licząc zapchanego zbiornika na odpady.
Czyściłem nim podłogi z błota, resztek tynków, pyłów ... czasami nawet pyłów przemieszanych z woda i cholera wie co tam było.
Wciągał styropian, traktowałem go jako odciąg lakierniczy oraz zgarniał opiłki z metali.

Grama pyłu nie puszczał, przeżył i ma się dobrze.

Miałem nadzieje ze go zakatuje... i będę mógł z dumą napisać ze to guano jednak stwierdzam ze dla początkujących korników a i tych co w domu remont maja ten odkurzacz jest dla WAS.
Oczywiście jeśli nie przeszkadza Wam krótki przewód i mały pojemnik na odpady.

Często się ludzie srają ze widzę tylko górną półkę sprzętu i że ja wychwalam jakby ch*j wi co to było!
Ja oczywiście mam ku temu swoje podstawy. Po prostu za dużo życia zmarnowałem nad wku**ianiem się z gównianym sprzętem i dlatego mam podejście jakie mam.

Dziś jednak kolejna rzecz która w moich oczach zdobyła uznanie to właśnie odkurzacz  lavor. Nie postawie go na równej półce z FS ale tylko dlatego ze nie ma dodatkowego gniazda na zasilanie, dłuższego przewodu i większego zbiornika.
Jednak jest blisko tej półki i JA... JA... czyli ten ku**s co sprzęt niszczy i katuje stwierdzam że jest wart tej kasy, wart zachodu... i się nie wyruchacie go kupując.


Nie jest to FS, starmix czy inna licząca się firma, niemniej wart swojej kasy i do czystej amatorki polecić go mogę.
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: ozi w 2019-06-18 | 09:01:27
https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-przemyslowy-lavor-cf-20-em-bezworkowy-7796843151

jest też wersja z gniazdem
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: microb1987 w 2019-06-18 | 09:47:59
https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-przemyslowy-lavor-cf-20-em-bezworkowy-7796843151

jest też wersja z gniazdem
O ja pi***ole, karbonowy zbiornik, ten to musi zapi***alać emoji2emoji48emoji23
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Daraas w 2019-06-18 | 11:42:47
W sumie niezła cena jak na tak wychwalany anielsko sprzęt przez Quiba ... nawet zacząłem się rozglądać za odkurzaczem bo będzie niezbędny po skończeniu budowy w tym roku ... a i do warsztatu może się przydasie ;)
Gniazdo fajnie że jest w tym sprzęcie z linku, nie napisali nic tylko jaką moc można podpiąć...

Czy przy tej ilości 300 dukatów byłoby coś sensowniejszego ?
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Sillvano w 2019-06-18 | 11:57:11
Ja też chyba pomyślę nad nim,  gniazdo na elektronarzędzia to super sprawa:) jak za te pieniądze.
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Daraas w 2019-06-18 | 13:36:54
Quib, na internetach piszą że gniazdo narzędziowe do 2200W ? Prawda li to ?
Tytuł: Odp: Recenzja - Lavor VAC 20S
Wiadomość wysłana przez: Qiub w 2019-06-18 | 13:58:39
Ja mam bez gniazda. Ale z doswiadczen wiem ze jak pisze te 2200 to liczyc bezpiecznie 2000 ;D