Autor Wątek: DeWalt DWE 7491 recenzja  (Przeczytany 3262 razy)

Offline fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 5381
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #45 dnia: 2019-03-14 | 17:16:56 »
Wszystko spoko tylko nie dotniesz np 5 cm przy przykładnicy. Bo te lisywy z przodu i z tyłu wysuwają się w lewo.
Grubszy blat możesz po prostu podfrezować by prowadnice wjeżdżały

Offline Acar

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2192
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #46 dnia: 2019-03-14 | 17:35:57 »
Wszystko można tylko nie wszystko się chce. ;D U mnie przy 18 mm nie wydaje.
Montażysta za dwa trzysta.

Offline Jakacor

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 811
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #47 dnia: 2019-03-14 | 20:59:55 »
Az sprawdze jak bede w warsztacie bo jestem przekonany ze moje czarne blaty to tez 18mm. Moze „ulepszyli” ten twoj nowszy model?

Offline Acar

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2192
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #48 dnia: 2019-03-14 | 21:38:42 »
Właśnie się bawię w regulację. Płyta 18 bankowo nie daje rady w tym modelu który mam. Regulacja klina to tylko dla małych chińskich rączek. Ale udało się. Jestem trochę w szoku że wszystko da się regulować. Po budowlanej pilarce nie spodziewałem się wiele. Ale dokładność mnie zadowala. Mogliby popracować nad mocowaniem silnika z tyłu bo trochę telepie całym agregatem. Ale i tam luknę jak znajdę chwilę.
Montażysta za dwa trzysta.

Offline Jakacor

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 811
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #49 dnia: 2019-03-14 | 22:06:55 »
A nie terkocze ci podnoszenie tarczy?
Mnie najbardziej halas przy starcie drazni - jak by mig startowal:)

Offline Acar

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2192
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #50 dnia: 2019-03-14 | 22:13:23 »
Mam kilka głośniejszych maszyn. Dla mnie to bez znaczenia. Sąsiady niech się martwią. No słychać takie trykanie. Póki działa nie wnikam.
Montażysta za dwa trzysta.

Offline Acar

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2192
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #51 dnia: 2019-03-16 | 06:34:40 »
Dobra ancymony! Czasem wrzucacie takie fajne strony z rysunkami i nr części. I takiej strony mi teraz potrzeba. Dewal dwe 7491 / 7492. Nie będę rozbierał jak sobie mogę na rysunku obejżeć czy jest sens.
Dziękuję uprzejmie.
Montażysta za dwa trzysta.

Offline ozi

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 1071
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #52 dnia: 2019-03-16 | 07:28:33 »
DeWALT 10" Jobsite Table Saw | DWE7491RS

Offline Acar

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2192
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #53 dnia: 2019-03-16 | 08:46:53 »
Dzięki. Tak jak by pomogło. Już wiem że i tak muszę rozkręcić.
Montażysta za dwa trzysta.

Offline ozi

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 1071
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #54 dnia: 2019-03-16 | 09:01:00 »
 :)

Offline Jakacor

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 811
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #55 dnia: 2019-03-16 | 09:22:32 »
Dzięki. Tak jak by pomogło. Już wiem że i tak muszę rozkręcić.
A czemu rozkrecasz?

Offline Acar

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2192
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #56 dnia: 2019-03-16 | 09:46:23 »
A złap za tarczę i pomachaj na boki.
Montażysta za dwa trzysta.

Online M.ChObi

  • Moderator Globalny
  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2568
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #57 dnia: 2019-03-16 | 10:33:00 »
A złap za tarczę i pomachaj na boki.

Powinno być


" złap za NIE KRĘCĄCĄ SIĘ tarczę "
Nie jestem jak Fyme , ja nie spamuję , piszę tylko małowartościowe posty w znacznych ilościach .

Offline Acar

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2192
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #58 dnia: 2019-03-16 | 10:36:28 »
Nie psuj zabawy!  ;D
Montażysta za dwa trzysta.

Offline Jakacor

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 811
Odp: DeWalt DWE 7491 recenzja
« Odpowiedź #59 dnia: 2019-03-16 | 11:06:10 »
:) jeszcze sie okaze ze bije. Teraz zyje ze przekonaniem, ze jest ok.