Cytat: Hajmdal w 2024-07-23 | 09:01:01 Cześć, jaka szczelinę finalnie zastosowałeś? 3mm?Gdzie jak byk widać, że nie pytam o "moją" kuchnię, a o kwestie techniczne. Dodatkowo pytanie było do autora, który wykonywał swoją kuchnię 5 lat temu, jak udało Ci się zauważyć, a co z tym idzie ma doświadczenie, które szukam.
Po co zostawiasz 5cm za korpusami? Ja mam całą instalację w ścianie i zastanawiam się po co to robić i zmniejszać miejsce w szafkach.
Cytat: POGROMCA_KELT w Wczoraj o 11:21:32Dziękuję!Cytat: MatC w Wczoraj o 10:36:37Co to za książka, jeśli można wiedzieć?
"Understanding Wood Finishing" - Bob Flexner
Cytat: gourmet w 2024-07-25 | 18:38:40 Chowają się sprytnie?
Cytat: wiewioor7 w 2024-07-25 | 22:50:04 Kilkanaście m3 takim sposobem rozcinałem
Cytat: wiewioor7 w 2024-07-25 | 22:50:04 jak sobie pomyślę o zaglebiarce na szynie to jednak czasu trochę szkoda
Cytat: Nieniebieski w Wczoraj o 06:31:43niecałe 120 cmAby zbrzegorwać takiej długości deskę nie trzeba formatówki. Wystarczy długa sklejka, listewka pod nią żeby weszła w T-Tracka na pile, dodatkowa podpórka z rolką i można bardzo ładnie i szybko zrobić takie cięcie jednej krawędzi. Dłuższe deski to już słabo (w sensie robi się niebezpieczne bo za dużo "lata").