Autor Wątek: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców  (Przeczytany 3003 razy)

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2376
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
   Jako użytkownik nowo powstałego forum chciałbym dołożyć jakąś małą cegiełkę do jego rozwoju i zwiększenia jego cennego zaplecza wiedzy pragnę się podzielić z wami swoimi spostrzeżeniami na temat wyżej wymienionej pilarki!
Przechodząc do konkretów, zastanawiałem się nad dwoma modelami zagłębiarek BOSCH vs FESTOOL. Mój wybór padł na niebieskiego potwora z kilku ważnych powodów mianowicie postanowiłem iść w jeden system narzędzi oraz nie ukrywam że sugerowałem się ceną narzędzia jak i pózniejszych dodatkowych elementów jego wyposażenia. Więc tak  cena zakupu wyniosła mnie 1718zł razem z przesyłką kurierską :) Cena zestawu zawierała L-Boxa, zagłębiarke, szynę, tarczę top precision czy jakoś tak no i za dodatkowe 50 zł dostałem dwa ściski do szyny tylko tyle że śrubowe.
Teraz już konkrety o samym urządzeniu:
   -silnik o mocy 1400W
   -prędkość obrotowa regulowana potencjometrem od 3600 do 6250 obr/min
   -średnica tarczy 165mm
   -max głębokość cięcia z szyną to 55mm a bez szyny o dwa mm więcej
   -waga zagłębiarki to 4,7kg
Pozostałe parametry jakoś mało mnie interesowały więc szczerze powiedziawszy oczekiwałem tylko perfekcyjnych cięć w płycie meblowej.
Plusy urządzenia:
   -Cena do jakości ( podobny zestaw firmy festool wychodził ponad 500zł drożej)
   -Możliwość rozbudowania systemu po kosztach niższych niż u konkurencji
   -Wykonanie urządzenia na wysokim poziomie ( oczywiście to moje zdanie i wiem że możecie mieć je w du**e :) )
   -Mocny silnik
   -Rewelacyjna tarcza w zestawie
   -Krawędz cięta przy zastosowaniu odpowiedniej tarczy wręcz idealna
   -Odprowadzenie wiórów rewelacyjne a za tym idzie czysta i przyjemna praca
Minusy których tak naprawdę wiele nie ma i nie wpływają na pracę samego urządzenia:
   -L-Box sprawia wrażenie wykonanego na jeden raz choć na razie się jeszcze nie rozleciał
   -Ciężko działająca regulacja głębokości przez pierwszych kilka dni użytkowania co było bardzo drażniące
   -Ściski śrubowe działają ale trzeba zainwestować w dzwigniowe
   -Regulacja urządzenia na samej szynie w moim przypadku trwała dość długo bo śruby działały bardzo tęgo
Więcej grzechów nie pamiętam za wszystkie bardzo żałuje!!!!
Mam nadzieję że komuś się te info przydadzą :)
Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.instagram.com/wojtas_handyman/
https://www.youtube.com/wojtas_handyman/

Offline fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 7816
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #1 dnia: 2018-04-10 | 21:25:59 »
I super. Fajnie poczytać opinię kogoś kto tym sprzętem pracuje zamiast sponsorowanych testów w necie :)

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2376
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #2 dnia: 2018-04-10 | 21:27:16 »
Jak się uda to w sobote mam montaż i nakręcę może jakieś małe video :)
Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.instagram.com/wojtas_handyman/
https://www.youtube.com/wojtas_handyman/

Offline fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 7816
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #3 dnia: 2018-04-10 | 21:32:31 »
Bardzo chętnie obejrzę :) 

Offline rafal1991

  • Nowy użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 39
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #4 dnia: 2018-06-17 | 16:51:44 »
Kupiłem to samo, nie znam się na tym ale mam. Jeszcze nie odpaliłem.
W razie czego zapraszam, możemy zrobić jakiś test.
A odnośnie tych ścisków. Nie wiem ile takie kosztują ale za 50zl + przesyłka dawaj je do mnie a sobie kup lepsze
« Ostatnia zmiana: 2018-06-17 | 20:31:41 wysłana przez rafal1991 »

Offline emdzy

  • Użyszkodnik
  • **
  • Wiadomości: 60
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #5 dnia: 2018-06-29 | 13:20:57 »
również stałem przed tym wyborem i również wybrałem boscha. Niestety cały osprzęt dodatkowy to duże wydatki (jak dla mnie). Zaciski za 50 zł wziąłbym bez zastanowienia. Sam musiałem kombinować i wykombinowałem automatyczne za 30zł.
« Ostatnia zmiana: 2018-06-29 | 13:22:37 wysłana przez emdzy »
Nie wiem, nie znam się, ja tam zwykły garażowy amator-hobbysta jestem.

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2376
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #6 dnia: 2018-06-29 | 20:30:30 »
Osprzęt dodatkowy drogi, fakt ale tak, weź pod uwagę to że np. Makita nie ma tylu udogodnień co Bosch w swoim całym systemie i nie mówię tutaj tylko o zagłębiarce. Teraz patrząc z drugiej strony powiem że osprzęt jest tańszy w porównaniu z tym np festool-a. Ja poszedłem akurat w tym kierunku bo noszę się z zamiarem zakupu frezarki razem z osprzętem pod odwierty co 32mm
Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.instagram.com/wojtas_handyman/
https://www.youtube.com/wojtas_handyman/

Offline DaKa_Garage

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2721
  • Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga;
    • DAKA GARAGE
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #7 dnia: 2018-06-30 | 00:45:33 »
Ja również czekam na filmik z działania Kozik kiedyś nagrał o swojej makicie więc będzie z czego wybierać

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2376
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #8 dnia: 2018-06-30 | 10:05:42 »
Daka czekam teraz na płyty i myślę że coś nagram z myślą właśnie o was ale teraz z czasem to jak zawiązał ledwo go kuźwa starcza a stara mnie molestuje z wycieczka i i ch*j wie czym jeszcze a terminy gonią :)
Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.instagram.com/wojtas_handyman/
https://www.youtube.com/wojtas_handyman/

Offline Robi

  • Użyszkodnik
  • **
  • Wiadomości: 73
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #9 dnia: 2018-06-30 | 17:17:47 »
Ja posiadam orginalne ściski tzw automaty Boscha do szyny kilka razy użyte i  jeden już nie trzyma ,rozkreciłem oba by stwierdzić w czym jest problem i nie mam pomysłu bo nic nie jest uszkodzone itd.

Online VelYoda

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 3097
  • Aquila Haliaeetus Poloniae
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #10 dnia: 2018-06-30 | 17:30:59 »
Pewnie przesuwają się po tym prowadzącym pałąku, iglaczek i naciąć rowki.
haliaetus lub haliaetos – morski orzeł (bielik), rybołów, od gr. ἁλιαιετος haliaietos – morski orzeł (bielik), rybołów, od ἁλι- hali- – morski, od ἁλς hals, ἁλος halos – morze; αετος aetos – orzeł.

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2376
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #11 dnia: 2018-06-30 | 17:43:57 »
U mnie gdyby nie dociskało to widziałbym to po gwincie śruby :) :D nie mam więc się nie wypowiem :)
Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.instagram.com/wojtas_handyman/
https://www.youtube.com/wojtas_handyman/

Offline Robi

  • Użyszkodnik
  • **
  • Wiadomości: 73
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #12 dnia: 2018-06-30 | 18:34:13 »
Tak wygląda w środku

Online VelYoda

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 3097
  • Aquila Haliaeetus Poloniae
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #13 dnia: 2018-06-30 | 19:22:51 »
Te blaszki w środku sie wyślizgały i nie haczą. Ta po lewej chyba bardziej.
haliaetus lub haliaetos – morski orzeł (bielik), rybołów, od gr. ἁλιαιετος haliaietos – morski orzeł (bielik), rybołów, od ἁλι- hali- – morski, od ἁλς hals, ἁλος halos – morze; αετος aetos – orzeł.

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2376
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #14 dnia: 2019-07-12 | 12:37:51 »
No więc idąc za ciosem wczorajszego wideo, zapraszam na kolejne. Dzisiejsze jest poświęcone zagłębiarce z tematu. Wszelkie słowa krytyki mile widziane

Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.instagram.com/wojtas_handyman/
https://www.youtube.com/wojtas_handyman/