Autor Wątek: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców  (Przeczytany 5309 razy)

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2674
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #60 dnia: 2019-07-13 | 20:02:59 »
Więc ch*j reka została emoji6 a już bym jej nie miał gdybym nią ręczył
Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.youtube.com/channel/UC1nRaa7YKcWv4BcXJn8m_UQ

Offline jaworek

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 1925
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #61 dnia: 2019-07-13 | 22:40:51 »
kosy zapytać on ma małego mafella
Co ma małego?

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2674
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #62 dnia: 2019-07-13 | 23:24:41 »
Jaworek już, już spokojnie, wystarczy że naszego BB podejrzewają o Bóg wie co emoji6emoji1787 chodziło mi o małego mafella, wiesz co to bo podobno tobie go pokazał jako pierwszemuemoji16emoji16emoji16
Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.youtube.com/channel/UC1nRaa7YKcWv4BcXJn8m_UQ

Offline Groszek

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 753
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #63 dnia: 2019-09-25 | 20:18:03 »
Regulacja jest I w boschu. Działa na zasadzie odkrecania śrub w jej podstawie. Luzując jedna musimy dociągnąć drugą.

Hejo,

Czy w ten sposob można ustawić  „stop” dla 90 stopni?
Agent 0,07

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2674
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #64 dnia: 2019-09-25 | 22:31:08 »
U mnie po regulacji jest ciągle 90stopni. Te śruby chodzą dość opornie więc szafa gra
Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.youtube.com/channel/UC1nRaa7YKcWv4BcXJn8m_UQ

Offline Groszek

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 753
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #65 dnia: 2019-09-25 | 22:43:35 »
U mnie po regulacji jest ciągle 90stopni. Te śruby chodzą dość opornie więc szafa gra

chodzi mi o to żę tam jest ten plasticzek z podziałką kątową w którym porusza się śrubka (która służy też do ustalaania pozycji kątowej), która zatrzymuje się na jednym albo drugim końcu  (odpowiednio 45 i 0 stopni). czy dzięki tej regulacji, o której pisałeś (2 śrubki w podstawie) można przesunąć punkty zatrzymania przechyłu agregatu względem podstawy?
Agent 0,07

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2674
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #66 dnia: 2019-09-25 | 23:02:07 »
Jeżeli chodzi o kąty to tak ale nie przesuniesz przód tył. Generalnie to poruszasz plastikiem i ustawiasz go do kąta prostego a agregat jest ciągle w jednej pozycji
Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.youtube.com/channel/UC1nRaa7YKcWv4BcXJn8m_UQ

Offline Groszek

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 753
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #67 dnia: 2019-09-25 | 23:09:26 »
ok, dzięki za informację. muszę w moim ustawić "realny" kąt prosty bo przyjechała rozkalibrowana. jutro popróbuje.
Agent 0,07

Offline Wojtek Ś

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2674
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #68 dnia: 2019-09-26 | 09:16:29 »
To pierwsze co sprawdź to samą stopę bo ostatnio kolega kupił i się okazało że banan. Po ustawieniu kąta podstawy do agregatu sprawdź jak się pilarka na szynie zachowuje.
Jak nie odpisuje to znaczy że jestem w warsztacie 😉
https://www.youtube.com/channel/UC1nRaa7YKcWv4BcXJn8m_UQ

Offline Groszek

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 753
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #69 dnia: 2019-09-26 | 12:20:14 »
Dzięki za tipy! :)

Swoją drogą - u mnie stopa była zwichrowana zaraz po wyjęciu z pudełka. Trochę się wkurzyłem bo to abstrakcja w precyzyjnym sprzęcie. to było tak zwichrowane, że się bujała nawet na szynie.

Miałem oddawać do serwisu albo wymianiać na nową. I teraz najciekawsze. Internety powiedziały: odkręć pokrętła ustalające kąty (nie zmieniałem w swojej nic po wyciągnieciu z pudełka). Odkręciłem - BAM! podstawa wyprostowała się na lustro. Położyłem na wyrówniarce i aż nie mogłem uwierzyć. 0 kołysania, jakbyś przykleił.... stopa prosciutka, że hej.

Podobno temat powrzechny... Tak tylko piszę, może ktoś mieć zdziwkę jak będzie miał coś takiego po wyjęciu nowej z pudła - pierwsza sprawa w takim wypadku - zluzować pokrętła ustalające kąt nachylenia agregatu. Potem dopiero jak nie pomoże robić dym.
Agent 0,07

Offline mk_kosa

  • Zaawansowany użyszkodnik
  • ****
  • Wiadomości: 255
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #70 dnia: 2019-09-26 | 14:37:37 »
tutaj krótkie omówienie TS 55,  MT 55 i KSS (tylko uwaga, po szwabsku); i ten środkowy sprzęt faktycznie nie ma klina, nawet miejsca na jego zamontowanie... od 3 minuty



szkoda, że nie pokazał iż ta mała czerwona zabaweczka też całkiem skutecznie zagłębia się w materiale...

Offline frobek

  • Nowy użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 8
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #71 dnia: 2020-09-24 | 19:52:55 »
Witam,
Kupiłem tę zagłębiarkę m.in. po przeczytaniu tego wątku i całej masie pozytywnych opinii w internecie. Niestety, muszę dołożyć łyżkę dziegciu do tej całej masy miodu. Mianowicie moja maszyna nie trzyma kąta i jak się dowiedziałem czytając amerykańskie fora nie jest to odosobniony przypadek. Błąd jest ok. 1.5 stopnia i nie jest łatwy do skorygowania, bo ta maszyna nie ma możliwości zmiany ustawienia podziałki!!! Śruby, o których jest mowa kilka stron wcześniej, są do ustawiania równoległości cięcia, co i w moim przypadku było ustawione źle. Poradziłem sobie z oboma problemami, kąt za pomocą podkładki pod podziałkę i regulacja równoległości. Generalnie jestem bardzo zniesmaczony :( . Moim zdaniem nieuprawnione jest używanie w przypadku tej zagłębiarki hasła PROFESSIONAL TOOL :( . W tym momencie żałuję, że nie kupiłem DeWalta albo Makity :( , wyszłoby taniej i lepiej!

Offline Stasiek

  • Zaawansowany użyszkodnik
  • ****
  • Wiadomości: 275
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #72 dnia: 2020-09-25 | 08:14:45 »
Kurczę zastanawiam się jak to możliwe.
Mam tego boscha i nie przyszło mi nigdy do głowy aby wierzyć podziałce.
Kąt sprawdzałem kątownikiem na maksymalnie wyciągnietej tarczy. Oczywiście nie było to 90*
Są takie małe imbusy do regulacji. Ustawiłem i jest ok. Od czasu do czasu sprawdzam bo sporo rozcinam tarcicy i jest dobrze.
Nie miałem nigdy kłopotu z kątem

Offline frobek

  • Nowy użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 8
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #73 dnia: 2020-09-25 | 11:00:15 »
Rozmawiałem dziś z Panem z serwisu. Ten typ tak ma. Śruby są i owszem do regulacji nastaw granicznych 0 i 45 stopni i po wyregulowaniu trzyma nastawy, niestety nijak się to ma z podziałką, bo faktyczne 0 na podziałce wychodzi na ok. 1,5 kreski.
Piszę to jako amator, ale jak kupuje się narzędzie za prawie 2000 to chyba można oczekiwać, że taki gadżet jak podziałka kąta jest wiarygodna, przynajmniej trochę :(. Pan z serwisu lojalnie mnie dziś poinformował, że ten wskaźnik należy traktować tylko poglądowo, więc w sumie mogłoby go tam nie być, a w instrukcji napisane że kąt regulować tak jak kolega wyżej napisał kątownikiem.

Offline fyme

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 8801
  • Chciałem napisać coś mądrego więc... "coś mądrego"
Odp: Zagłębiarka BOSCH GKT 55 GCE - Recenzja dla przyszłych nabywców
« Odpowiedź #74 dnia: 2020-09-25 | 11:05:14 »
No nieźle emoji2357
Ja tam trzymam się skali ale w mojej zagłębiarce jest do wyregulowania z resztą tak samo jak w zagłębiarce dw.
Może warto przemyśleć zwrot towaru?
Ew dorobić naklejkę na skalę która pokazuje prawdę.