Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Wątki warsztatowe / Odp: Na początku był chaos, który się rozrastał
« Ostatnia wiadomość wysłana przez domnaniebiesko dnia Dzisiaj o 22:21:25 »
Doniczka pod pory ;D Teraz tylko nawodnienie trzeba dołożyć... no to instalacja do deszczówki ... zrobi się z tego cały remont.
2
Krok po kroku / Odp: Kuchnia w bloku - szukanie oszczędności
« Ostatnia wiadomość wysłana przez gourmet dnia Dzisiaj o 21:32:51 »
Zaczynam składać słupek (szuflady, piekarnik, mikrofala, fronty uchylne). Jest coś czego się wystrzegać lub szczególnie zwrócić uwagę? Że wentylacja, kratka wiem.
3
Krok po kroku / Odp: Kuchnia w bloku - szukanie oszczędności
« Ostatnia wiadomość wysłana przez gourmet dnia Dzisiaj o 21:24:11 »
Zwykła półka jeszcze lepiej gospodaruje miejscem w szafce, zobacz ile zmarnowałeś miejsca za koszami  ;D
Aż tak oszczędny nie jestem :P.
4
Fronty / Odp: Fronty laminowane rozkleił się
« Ostatnia wiadomość wysłana przez fyme dnia Dzisiaj o 20:52:42 »
Ja mam fronty akrylowe oklejanie laserowo i przez 2 lata nic im nie dolega. Żaden front w pobliżu piekarnika nie ma śladu odklejania obrzeża. Pod piekarnikiem mam szufladę a po obu stronach dwa duże fronty (jeden od zmywarki drugi od narożnej szafki). Wszystkie trzymają się wzorowo.
Fronty zamawiałem w Stolmet bo kuchnię robiłem sam.
5
Fronty / Fronty laminowane rozkleił się
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Amator709 dnia Dzisiaj o 20:35:16 »
Dzień dobry,

Nie jestem pewien, czy to właściwe miejsce, więc w razie czego proszę o przeniesienie.

Do rzeczy. Dwa miesiące temu została mi zrobiona kuchnia na zamówienie. Fronty laminowane (Egger, o ile to ma znaczenie). Wczoraj odkryłem, że szuflada po prawej stronie i szuflada po lewej stronie od piekarnika rozkleiła się. To znaczy odkleiła się cześć okleiny. Piekarnik (nowy) użyty przez dwa miesiące dosłownie kilka razy, nie dotyka frontów. Zastanawiam się czy jest to wina klejenia, czy wina piekarnika. Niestety stolarz mi nie pomoże, bo mam całą długą listę problemów z tą kuchnią i za grosz mu już nie ufam.

W związku z tym bardzo proszę o pomoc i odpowiedź na następujące pytania:
1. Do jakiej temperatury rozgrzewają się ogólnie piekarniki? Chodzi mi o obudowę, nie o szybę. Mój mierzę termometrem do pomiaru temperatury ciała z opcją mierzenia temperatury powierzchni, więc zakładam, że pomiar NIE jest zbyt dokładny - temperatura obudowy miejscami osiąga 50-60 stopni.
2. Jaką temperaturę powinny wytrzymać porządnie zrobione fronty/okleina? Jaką temperaturę wytrzymują porządne kleje? Mierze front tym samym nieidealnym sposobem i ma maksymalnie 30-40 stopni.

Jeżeli z doświadczenia możecie Drodzy Użytkownicy coś doradzić, to byłbym bardzo wdzięczny. Tracimy już nadzieję co do tej kuchni.
6
Pomiary i trasowanie / Odp: Kątowni ciesielski/stolarski - akceptowalny błąd
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Mery dnia Dzisiaj o 19:45:40 »
jakby nie patrzeć, to trzeba zacząć od kupna kątownika wzorcowego , nie musi być duży ale musi być idealny i od niego tylko  kupować lub robić kolejne
7
Napisz nam coś... / Odp: Cześć!
« Ostatnia wiadomość wysłana przez KrzysztofGG dnia Dzisiaj o 18:48:43 »
witaj :)
8
Napisz nam coś... / Odp: Dzień dobry
« Ostatnia wiadomość wysłana przez KrzysztofGG dnia Dzisiaj o 18:36:32 »
hej :)
9
Napisz nam coś... / Odp: Dzień dobry.
« Ostatnia wiadomość wysłana przez KrzysztofGG dnia Dzisiaj o 18:35:45 »
cześć:) znajdziesz tu dużo odpowiedzi na pytania które mogą się pojawić w trakcie realizacji (kuchni), a każde, na które odpowiedzi nie znajdziesz pomogą rozkminić Korniki :)
10
Napisz nam coś... / Odp: Cześć
« Ostatnia wiadomość wysłana przez KrzysztofGG dnia Dzisiaj o 18:31:25 »
cześć:)
Strony: [1] 2 3 ... 10