Autor Wątek: Beef jerky po mojemu  (Przeczytany 2128 razy)

Offline Chaos

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 885
Odp: Beef jerky po mojemu
« Odpowiedź #15 dnia: 2018-09-22 | 09:11:12 »
Robiłeś w marynacie? Ja kroiłem na 1cm. Jak je przechowujesz?
weekend woodshop warrior

Offline eso

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2141
Odp: Beef jerky po mojemu
« Odpowiedź #16 dnia: 2018-09-22 | 09:21:38 »
Nie, ja tylko posypuję bo chcę mieć tylko lekko przypraeione.
No to grubaśne zrobiłeś ;D
Ja robię na 3-5 mm
Jak wyschną pakuję w woreczki i do zamrażarki.

Offline Chaos

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 885
Odp: Beef jerky po mojemu
« Odpowiedź #17 dnia: 2018-09-22 | 09:37:36 »
Takie wyszły po 5,5h suszenia. Są smaczne tylko szczena boli.
weekend woodshop warrior

Offline eso

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2141
Odp: Beef jerky po mojemu
« Odpowiedź #18 dnia: 2018-09-22 | 09:40:39 »
szczena boli.

Bo za grube ;D


I chyba cięte wzdłuż włókien?

Offline Chaos

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 885
Odp: Beef jerky po mojemu
« Odpowiedź #19 dnia: 2018-09-22 | 09:50:06 »
Faktycznie tak wygląda na zdjęciu ale cięte były w poprzek. Im więcej ich jem tym są smaczniejsze. Zrobiłem z 1,2kg a wyszło 450g
weekend woodshop warrior

Offline Acar

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 4179
Odp: Beef jerky po mojemu
« Odpowiedź #20 dnia: 2018-09-22 | 09:58:19 »
Smaka narobiliście.
Montażysta za dwa trzysta.

Offline eso

  • Kornik - Ekspert
  • *****
  • Wiadomości: 2141
Odp: Beef jerky po mojemu
« Odpowiedź #21 dnia: 2018-09-22 | 10:00:20 »
Moje z łatwością się krzuszą :)




I są na tyle cienkie, że widać przez nie światło